teisipäev, 27. aprill 2010

Rohelised teod

Mõni nädal tagasi oli mul võimalus osaleda Tartu Kutsehariduskeskuse kekkonnakonverentsi "Meie rohelised teod" raames toimuval moeetendusel. Mind kutsus osalema minu ema ning minu modelliks oli Loviisa. Samal ajal valitses minu õmblustoas kevadine veeuputus ning selle tõttu õnnestus mul vaid mõnele vanale riideesemele uus elu anda.



Materjalina kasutasin meie pere vanu riideid. Loviisa pluus on tehtud minu vanast linasest seelikust ja issi pidžaamast, mille ta oli ostnud 10 aastat tagasi üheks stiilipeoks. Pluus sobib hästi taaskasutusest leitud põlvpükste juurde.





Pükstel oli see häda, et nad ei seisnud üleval. Minu eelmise talve mütsist oli jäänud üle vööjagu lõnga. Nii heegeldasingi vöö, mille kaunistasin roosidega paelaga ja hõbedase pandlaga. Pluus sai endale kinnise ühelt koide poolt puretud kampsunilt. Ja et kogu kupatusele rõõmsamat ilmet anda , kasutasin pluusi juures rohelist kanti.



Kahest seelikust sai kokku üks. Lilleline osa pärineb ühelt taaskasutusest leitud kleidilt. Jupikese beeži velvetit lõikasin oma vanast seelikust. Nööbid olin juba ammu millegi küljest ära lõiganud.



Viimase seeliku juures kasutasin ära vanade sametist dressipükste ülaosa. Lisasin mõned rüüsid, paar pärlit ja natuke paela. Välja tuli selline mugav seelik, millega on samas tore keerutada.




6 kommentaari:

  1. Lemmi, nii põnev! Mis mulle eriti meeldib, on see, et kasutasid oma pere vanu riideid suures osas! Ja olen ennegi Sinu heegeldatud vöö ideed imetlenud. Küsin ka siin, et kas tohin seda ideed kasutada Elisabeti riiete elavdamiseks?
    Kogu väike kollektsioon on nii kaunis, see kinnis, kõik väikesed detailid, värvilahendus - väga-väga vahva!

    VastaKustuta
  2. väga vahvad vanad uued riided

    VastaKustuta
  3. Muidugi tohid Heli! On ju tore kui on üks idee, mille järgi igaüks võib endale sobivas suuruses ja värvis asja luua.Ja nii see idee ju täieneb läbi iga kasutaja. Kindlasti on seda enne mind palju teised kasutanud.
    Ma olen heegeldatud vööd kasutanud , sest et Loviisa on selline kribu keskelt, et kuidagi ei leia sobiva pikkusega rihma. Heegelauke on aga nii palju kui kulub.Ja muidugi saab teha sellise vöö nagu süda soovib.
    Aitäh kõigi kiitvate sõnade eest teile mõlemale!

    VastaKustuta
  4. Täiesti fantastiline kangaste ja paelte-nööpide kooslus (taaskooslus)- vahva!

    VastaKustuta
  5. Oh, really lovely. Folk as I like...

    VastaKustuta