teisipäev, 2. november 2010

Kaks vööd

Esimese vöö saamislugu ulatub juba mitme aasta taha. Nimelt tegin ma siis endale selle villase jaki ja esialgse vöötooriku sain ka valmis. Sobivat pannalt ma vööle ei leidnud ja niisama seotult tundus vöö liiga igav. Käisin siis ilma vööta, sest pandlaideest ei tahtnud ma kuidagi loobuda, sest lootsin, et leian kindlasti kunagi selle sobiva. Sel aastal algas jakil juba kolmas hooaeg ja tundus, et ta vajab tingimata värskendust. Pidin loobuma pandlast ja leidma uue idee. Mis sellest välja tuli, võite järgnevatelt fotodelt näha.






Vesihall värv ja need nööbi ja võib- olla ka lõige annavad jakile natuke militaarse välimuse, mis polnud küll eesmärk, aga kukkus lihtsalt niimoodi välja. Sellega seoses olen saanud ka vastvaid komplimente nagu nii vahva sõjväestiilis jakk või lahe sinel. Viimase sellelaadse meelituse sain, kui näitasin jakki juba koos vööga oma kallile abikaasale. See kõlas umbes nii, et nüüd näeb see välja nagu paraadvorm.



Tikand on täiesti vabakäetikand. Võtsin lihtsalt sobivad lõngad ja niidid ja hakkasin pusima. Täpset ideed polnud, aga natuke jälgisin nööpide mustrit.


Teine vöö, millest juttu tuleb, oli kaasas sõbranna kleidiga, millelele ma alla äärde pitsi õmblesin. Sõbranna ei plaaninudki seda riidest vööd kleidi peal kanda, sest tal oli juba mingi teine ja huvitavam lahendus. Mina vajasin seda vööd kleidiproovideks mannekeeni peal. Kui alaäär sai pitsitatud, siis jäi üks paras jupp veel üle. Mis selle jupiga juba edasi juhtus on näha fotodelt.




Fotodel olev kleit pole tegelikult see õige, millega vöö kokku kuulub. Õige kleit ise on samast kangast, millest vöögi.


Vöö pitsosa võib kanda puusal, aga ka selja taga on täitsa huvitav.


9 kommentaari:

  1. Paraadvöö on nii lahe! Tundub et jaki lõige on Burda Easy Fashonist?

    VastaKustuta
  2. Vau! Imeline, ilusast ilusam see jakivöö!! Teine kaunitar ka muidugi, aga no see tikand, värvid, heegelpits!!!

    VastaKustuta
  3. Aitäh teile!
    Jah Krentu see lõige on 2006 aasta Burda Easy Fashionist. Ma valisin selle taskute päras, sest ma lihtsalt armastan taskuid ja kapuutse.
    Mulle endale meeldib selle jakivöö juures kõige rohkem see heegelpits ja ülde sellised kombinatsioonid, kus on segatud õrn ja jämedakoeline.

    VastaKustuta
  4. Ei teagi, kas võin su aadressil siin niimoodi piiksuda - et nagu romantiline kindral nüüd...

    Lepin igal juhul tagajärgedega.

    Tegelikult hullult ilus lisa jakile see vöö. No tõesti see heegelpits ja tikand. Oh sa vabakäekustnik! Lisab ikka vürtsi nii jakile kui kandjale ;-)

    VastaKustuta
  5. Ah ja see teine vöö tekitas kohe mõtteid, mis uitama läksid. Need pärlid/helmed seal pitsi otsas on vahva ja ilus täiendus mu meelest.

    VastaKustuta
  6. Tänud, tänud Kadri!
    Võibolla jääb minust nüüd oma paraadvormis vähemalt väliselt selline karmi ja sihikindla naise mulje.
    See teine vöö sai Maigile ja tema on pärlite ja pitside armastaja ja ma loodan, et ka see vöö tema garderoobis oma koha leiab.

    VastaKustuta
  7. minu mees ütleb ühe minu rohelise jaki kohta, et noh, lähed pardijahile...kusjuures see pole isegi laiguline, aga selline veidi "metsapoole" värviga:)
    sinu mantel on igaljuhul väga naiselik-militaarse joonega (kui ta seda on), see vöö igatahes lisab portsu romantilisi rõngaid ja ruune:)
    teine vöö ...ma kujutan ette kui selline talje peal on, siis hakkab puus kohe paremini liikuma:D

    VastaKustuta
  8. Eks need mehed näevad neid naiselikke asju ikka oma mehisest vaatenurgast, mis on muidugi tore. Ma olen selle jakiga juba mitu aastat talvele vastu marssinud ja teen seda sel aastal siis veel uhkemalt.Ehk peaks ka paraadsaapad muretsema?

    VastaKustuta