neljapäev, 17. september 2015

Viisakalt mugavad kooliriided


Kui koolil ei ole koolivormi, siis on päris keeruline leida tasakaal viisaka ja mugava riietuse vahel ja sealjuures arvestada ka lapse soove. Kui koolilaste seas ringi vaadata, siis läheb see piir erinevates peredes väga erinevast kohast. Võib-olla mingist vanusest alates pole vanemal lihtsalt enam sõnaõigust ja meil jääb loota oma lapse heale maitsele. Mulle tundub, et koolivormiga oleks igal juhul lihtsam. Mul puudub küll isiklik kogemus, kui välja arvata enda aastakümnete tagune koolivorm, mis on meelde jäänud kui ebamugav ja torkiv. Mul on siiani meeles, kuidas mu karedad käed selle pihtseeliku külge pidevalt kinni jäid.


Dressipluus: Ottobre 4/2012
Kleit: Be Inpired winter 2014





Lukk mõlemalt poolt avatav.














Põnevat kooliaega!


4 kommentaari:

  1. Nii-nii ägedad kangad!!! Ma olen igati koolivormi poolt, seda eriti algklassides. Jääb ära oi kui palju sekeldamist hommikuti:) Vaatan, et minu setsmendik armastab pragu kanda ka mugavaid retuuse (samuti helehalle) ja nende peal siis mugavaid tuunikaid või minikleite, millele saab soovi korral veel kampsiku või pikkade varrukatega pluusi (need eranditult kaltsukatest leitud, sellised hm:) omapärased). Ja mütsid on ka popid, juba praegusel aastaajal, suuremad kannavad soonikmütse ja tõesti, need toredad kirjud trikotaazmütsid on nooremate laste suured lemmikud. Suvistel müümise ritustel nägin neid mitmel pool müügis ja alati oli ostjaid. Tore postitus!

    VastaKustuta
  2. Retuusid on ühed toredad asjad jah, sest nendega võib südamerahuga ka (väga) lühikesi asju kanda ja hall on tore neutraalne värv, et kanna millega tahad. No ja kaltsukatest leiab alati midagi erilist, mida kodusolevate asjadega kombineerida. Seitsmenda klassi neiu käib muidugi juba ise vaatamas, mis talle meeldib.Trikotaažmütsid on väga mõnusad, mul endalgi on üks peenetriibuline tuulise ilma jaoks.

    VastaKustuta
  3. Ma ka kiidan kangaid, nii ägedad! Aga see koolivorm on kahe otsaga asi. Saan aru eelistest, aga olles ise seda kandnud 9.-12.klassini, siis võin ausalt öelda, et see pärssis minu edasist mõtlemisvõimet riietumisel. Nii kooliväliseselus kui ka ülikooliaastatel ei osanud ma sobitada enam mustreid ja värve ega saanud aru, milline see minu enda stiil on.

    VastaKustuta
  4. Jah koolivormil on omad eelised, aga nagu sinu kogemus ütleb, siis ka miinused. Mul on lihtsalt vahel kahju neist peamiselt tüdrukutest, kes kui riietust vaadata ei saa ise ka päris täpselt aru, kuhu nad tulnud on kas kooli diskole või randa. Aga eks see ongi täiskasavanuks saamise protsess mõnel valulikum ja mõnel kuidagi kiirem. No kui sa sa räägid, et vormi kandmine pärssis mõtlemisvõimet riietumisel, siis mul endal on see tunne praegu ja ka eelnevatel lapsepuhkustel.Kodusolemine pärsib mõtlemisvõimet riietumisel minu puhul ka väga hästi. Kui kuhugi minek on, siis pean vähemalt päeva ette vaatama, mis selga panen, sest muidu ei suuda ma midagi kokku sobitada. Seisan nõutult kapi ees ja puudub igasugune spontaansus.

    VastaKustuta