esmaspäev, 27. aprill 2015

Uduroosa barett



Meie väikese preili mannavahukarva barett. Mõnus pehme ja udusuline. See angoora lõng on  nii imepehme ja see toon on roosadest mu lemmik.







Väike lips käib ikka asja juurde. Nööp on minu vanaema nööbikogust. Ei mu vanaema ei kogu nööpe, vaid harutab neid riietelt, millest vaipade jaoks materjali lõikab, eest ära ja kogub mulle kokku. Sellistest nööbikottidest leiab päris tihti toredaid aardeid. 








Päikest ja palju rõõmu uuel nädalal!

kolmapäev, 22. aprill 2015

Meri ja tuul


Meri on mõtetes ja tuul on õues. Otsin oma kangavarudest välja mereteemalisi kangaid ja valmistun suveks. Kui neid fotosid vaatan, siis seinale riputatult meenutavad need püksid natuke ka pidžaamapükse, aga mis see suvi ikka muu on kui üks ilus kiire unenägu.


Lõige on   Burdast. 


Kõige toredam on selle lõike juures see, et sellised lohisevad sääred on neile pükstele planeeritud. Poest ostetud pükstel pean ma alati sääred lühemaks tegema või üles keerama, aga nende pükste puhul ei pea ainult mina sääri keerama, vaid kõik teevad seda. Welcome to my world! Jah ja kokkuvõteks oleme me kõik loodud omanäolisteks mingil kindlal toredal põhjusel, mis kindlasti kunagi selgub ja niikaua kui kõik meie küljes liigub ja toimib, ei ole põhjust viriseda.


Päikest ja natuke sooja tuult ka!

esmaspäev, 20. aprill 2015

Mummuline


Mis suurusest saavad täppidest mummud? Ma ei tea, et oleks mingeid kindlaid parameetreid, mille abil saaks täppe ja mummusid eristada. Või on lihtsalt nii, et nad on kõik täpid, aga eriti suuri täppe kutsutakse mummudeks. On kuidas on, aga Loviisal on uus  mummudega särk. 


Lõige : Ottobre 1/2013


Kasutasin ka kolmnurkadega ilupaela, mis sobis mummudega  ideaalselt kokku.


Olen viimasel ajal palju õmmelnud trikookangast. Lihtsalt huvist ja sellepärast, et trikoost saab kerge vaevaga toredaid mugavaid igapäevariideid õmmelda. Kui õmbled oma lastele, siis on hea igasuguseid uusi lahendusi  katsetada, sest nad annavad andeks, kui esimesel korral kõik  kõige paremini välja ei tule. Selle särgi juures kasutasin jälle pööramata alumist äärt, mis jätab sellise natuke lohaka, aga samas huvitava mulje.  Oma masinate kohta on mulle läbi nende õmblustööde selgeks saanud, et mu overlock pole just kõige võimekam, aga kui temaga hästi rääkida, siis teeb päris head tööd. Vahel pean muidugi väga hea läbirääkija olema.








 Päikest!

neljapäev, 16. aprill 2015

Sassis!


Mida teha? Vaatan  natuke seda kassidega kalendrit. Kiisu mjäu! 



See kass on eriti armas.


Mida nüüd teha? Loen õige karule natuke raamtuid ette ja mängin palli ja panen nukud magama ja  puslesid kokku ja mängin autodega ja CD plaadid vajavad ka sorteerimist. Nii palju on teha.


Vaata karu, siin on kloun.


 Ongi viimane raamat riiulis.


 Vaatan  selle ka ära, siis on kõik tehtud. Küll ma olen tubli!


 Lähen vaatan ruttu, mida teises toas teha saab.


Loore, kes siis kõik asjad ära paneb?
Huvitav, kas ta rääkis minuga? Kas mul jäi tõesti midagi laiali?
Lähen vaatan, millest ta räägib.


Oi! Sassis! No ma aitan neil toa ära koristada, kui nad ise hakkama ei saa!


Pluusi lõige Ottobre 4/2013
Loore seelik on jupipaelast. Kui  kangajäägikast hakkab üle ääre ajama, siis  lõikan kõik kangajupid 10 cm laiusteks ribadeks ja õmblen paelaks. Siis saab sellest näiteks kangast õmmelda või midagi muud teha. 


Päikest!

kolmapäev, 1. aprill 2015

Salatiroheline alati kohal


Teen, mis ma teen, aga ikka tuleb natuke salatirohelist hulka. See lihtsalt on nii rõõmus värv ja suvel päriselt peenra peal olemas. Pealt mõnus peenetriibuga velvet ja sees trikoost vooder. Kingitus ühele toredale tüdrukule. Kunagi olid Loviisal ka samast velvetist püksid.


Lõige: Ottobre 6/2009









 Päikest!