teisipäev, 25. september 2012

Asjade uus elu


Üks pikk ja lohisev paljude tegelastega postitus. Ühist on neil väga erinevatel asjadel vaid see, et nad on saanud endale uue elu ning on siin ja seal jälle kasutuses. 

1. Vanad sokisääred. 
Nii kahju oli neid ilusaid lepatriinudega sokisääri koos aukus sokkidega ära visata. Leidsin kasutatud riiete poest ühe natuke igavalt täpilise dressipluusi, mis ootas värvilisi värskendusi. Uued otsad varrukatele, südametega pael 
ning


heegeldatud südamed rinda. Kohe palju rõõmsam.


2. Väike anum 
Selle väikse kausi või, mis iganes nõu see on, ostsin  mööblipoest ( teise ringi). Ostsin, et teha temast üks tubli nõelapadi. Nüüd on tal  igas päevas piisavalt teravaid elamusi, kuid parem ikka kui tühjalt seista.





3. Laud
See udune pilt on ühest valgest lastelauast. Lihvisin ja värvisin laua üle ning tegin salvrätitehnikas lauale pildi. Pildid on sellepärast nii nadid, et sain vaevu viimase lakikihi peale, kui see juba autosse pakiti ja sünnipäevale sõitis.


Külgedel on oksad koos õuntega.


4. Kingad
Need on ühed päris vanad kingad . Ema ja isa ostsid need Rootsist minu õele. Siis nad olid nagu ime üleni pehmest nahast ja lõhnasid ka hästi. Kodusest kaubandusest võis sel ajal leida vaid pruune sukkpükse, siniseid dresse, kui just midagi leti alt ei tilkunud.
Kuna meie oleme õega neist juba väga ammu välja kasvanud ja nad on veel teisteski peredes elanud, siis olid nad oma endise ilu kaotanud ja nägid väga luitunud välja. Katsin nad värviga ning öökullidega ning panin uued paelad. Nüüd on nende omanik minu väike õetütar.











5. Kardinad
Need on Loviisa toa kardinad, mis on tehtud teiste tubade vanadest kardinatest. Kui vahetad tapeeti, siis selgub tihti, et vanad kardinad enam ei sobi ja mida sa selle suure hulga kangaga peale hakkad. Tuleb teha uusi kardinaid.


See tikand peaks meenutama tapeedimustrit.


Ja see ilus külaline kolis meie juurde ka kellegi teise kodust.


Nüüd on küll kõik!

1 kommentaar: