neljapäev, 30. jaanuar 2014

Mantel


Kui suur talv käes, siis võiks tüdrukutel ikka üks talvemantel kapis rippuda.Loviisal rippus seal ainult riidepuu. Õnneks tuli külm ja kiirustas mind takka,et ma Loviisa mantli lõpuni õmbleksin. Siin see nüüd on! Ilmselt saavad teadjad talvemantli õmblejad kohe aru, et õigest talvemantli tegemisest pole mul aimugi. Nii see ongi.Tegin selle nii nagu mulle tundus, et võiks õige olla. Nii ei loobunud ma ka vatiinist, mis ühe korraliku villase mantliga vist kokku ei kuulu. Aga kõige tähtsam on see, et mantel sai soe, avar ja omanäoline. Tegin  natuke suurema, et saaks ka järgmine talv kanda.


Lõige : Ottobre 6\2010
Kangas: kapipõhjast
Nööbid: Vikkel








 









Selle toreda prossi leidis Loviisa oma advendikalendrist. Karukese autor on Maris Are.


Müts on endiselt minu lemmik Shroom. Ma ei teagi enam täpselt mitmes see juba on. See on lihtsalt ideaalne müts hobusesaba ja krunni kandjatele. 


Ja lisaks üks lõbus riidest lill.





Veel pole külm  kanarbikult tema värve röövinud.

6 kommentaari:

  1. Väga ilus mantel, minu, kui hobiõmbleja silmis! Meie kliimas on küll villaseid mantleid vatiiniga tehtud. Vanasti polnudki kergeid jopesid. Talveks oli ikka kasukas või villane mantel villase vatiiniga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah ega ma väga hästi seda teagi. Mul on lihtsalt jäänud mulje, et õige villase mantli tegu käib tänapäeval kuidagi nii, et korralik tihe villane riie, seest liimiriidega üle tehtud ja sisse libe vooder. Ja veel piisavalt avar peab ka olema, et saaks midagi alla panna. Sellise villase vatiiniga mantlit, mis kõlab väga soojalt, pole ma vist näinudki.

      Kustuta
  2. Vahva mantel! Karupross on nagu kirss tordil! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Need karuprossid on lapselikult vahvad, aga sobivad hästi ka täiskasvanutele!

      Kustuta
  3. Oi, lemmikmantel!
    Minul olid lapsena villased mantlid villase vatiiniga! Ema lasi òmmelda. Tal omal olid ka sellised. Rasked, soojad, aga mitte niiiii ilusad.

    VastaKustuta
  4. Aitäh Heli! Enda mantlitest on mul meeles kõige eredamalt beebiroosa mantel, mis oli küll mahulise vatiiniga.Ema mantlid tulevad ka silme ette, aga kuidas need täpselt tehtud olid, seda ma ei teagi, aga rasked olid need küll.

    VastaKustuta